19 Mayıs 2012 Cumartesi

CANSU'NUN 1.YAŞGÜNÜ PARTİSİ

Kızımın ilk yaşgününün yaklaşmasıyla(nerdeyse 4-5 ay öncesinden)beni aldı bir heyecan...Hemen internetten araştırmalara,genel hatlarını belirledikten sonra da  hazırlıklara başladım ...
Henüz ilk yılı olduğundan  karakter içeren bir tema belirlemedim.Onun yerine renklere ağırlık verdim.Doğumunda,odasında ve diş buğdayında olduğu gibi beyaz ve pembe tonları kullandım ,desen olarak da puantiye ve ekose.
Doğumgünü tarihinde annemler hala yazlıkta olacağından(dolayısıyla Cansu ve bizde orda oluyoruz,babaanneler ve diğer konukların çoğu da haftasonları Özdere’de oluyor)ilk yaşgünümüzü anneannelerinin yazlığında kutlamaya karar verdik.Daha çok aile içinde bir kutlama olmasında da mutabık kaldık.
Gelelim neler hazırladığımıza;
*Parti süslerini,bir çok araştırma yaptıktan sonra hem iletişimi hem de daha ekonomik olması nedeniyle parti perisi’nden yaptırdım,sipariş verdiğim süsler;(biz resimlerini çekmeyi unuttuğumuzdan,aşağıdaki resimler parti perisi'nden alınmıştır)

Peçete halkaları,

Banner; ”iyi ki doğdun Cansu”yazılı,resimli

Çift taraf baskılı çubuklar;ikramlara batırmak için “Cansu 1 yaşında” ve “DoğumGünün Kutlu Olsun Cansu” yazılı
Kapı süsü; ”Cansu’nun doğumgününe hoşgeldiniz”yazılı

Yuvarlak süsler;kapak olarak “Cansu 1 yaşında”yazılı,
Taç;üzerinde 1 rakamı bulunan prenses tacı(resmi yok malesef,kendi de yazlıkta kalmış olmalı)Davetiye;Kitap ayracı formunda
(diğer fotoğraf ve detaylar burada)
Diğer süslemeler;(balon,ponpon,çiçekler vb.)Kemeraltı ve Çınarlı’daki firmalardan temin ettim
Süslemeler gelince tamamlamam gereken işlere başladım.
Kitap ayracı formundaki davetiyelerimizin ucuna Kemeraltı’ndan aldığım pembe püskülleri ekledim (ön yüzünde resmiyle beraber Cansu’nun ağzından yazılmış davet mesajı,arka yüzünde 2012 takvimi olarak hazırlandı) Eski bir gelenek ve sürpriz olsun diye ,adresleri topladım ,uzun beyaz zarflara davetiyelerimizi koyup ,posta ile davetlilerin adresine postaladım.Davetiyeleri ellerine ulaşan herkes tek tek aradı,hem şaşkınlıklarını,hem de posta kutularında fatura ve firma tanıtımlarının dışında bu davetiyeyi görünce çok mutlu olduklarını ilettiler.Biz de pek sevindik.

İkram kadehlerine hazır aldığım pembe-beyaz puantiyeli fiyonkları slikon lastikle kadehlerin ayaklarına bağladık.
Doğumgünümüze katılan konuklarımıza verilmek üzere 3 ayrı hediye hazırladım.
Bunlardan ilki çok tercih etmesekte,zor zamanlarda kurtarıcı olan kavanoz mamalarıyla yaptığım hediyelerdi.Uzun süre bu kavanozları biriktirdik.İçlerine damla sakızlı ve güllü olmak üzere beyaz-pembe mini lokumlardan karışık olarak doldurdum.Kapaklarını kapatıp,sürfile makasıyla kenarlarını zig-zag kestiğim pembe-beyaz ekoseli kumaşları lastikledim,pembe organze kurdeleri bağladım, kavanoz kapakları için yaptırdığım yuvarlak kartları yapıştırdım son olarak da nazarlık stıckerları ekledim.Aşağıda kavanozun boş halini görebilirsiniz;
İkincisi;Cansu’nun resminden kalbimşekerlemeye cam magnet yaptırdım.Resimli cam magnetleri dikdörtgen pembe tül keselere koyduk,sonra da Çınarlı’daki malzemecilerden aldığım 1 rakamlı cupcake görünümlü pembe-beyaz keselere koyup,kurdeleleyip şeker ağacına astık.(bu ağacı daha sonra Yaman’ın baby shower partisinde kurabiye ağacı olarak kullanmıştık)

Üçüncü ;bence en anlamlısı,en değerlisi...Davetli her aile adına Ege Orman Vakfı’ndan bir adet çam fidanı bağışında bulunduk,her aile adına da sertifikalarını hazırlattık.(bu fidanlar önceki sene yanan ve ağaçlandırılmasına başlanan Seferihisar-Doğanbey mevkiine dikildi)Sertifikalardaki mesaj da çok anlamlı;

"SİZE ÖZEL BİR FİDAN" SN;.......  .........  Ege ormanlarında bu özel gün kadar güzel 1 fidanınız var.Ege'nin doğal güzelliklerinde yaşam boyu mutluluk,başarı ve esenlikler.17.09.2011 yazıyor.
Siz de bağışta bulunmak isterseniz; buraya bakabilirsiniz.

Nasip olursa her sene bu vb.şekilde tekrarlamak ,bunu bir gelenek haline getirmek istiyorum.Davetlilerin dışında ilk yaşından itibaren Cansu’nun ve aile olarak Cansu,ben ve eşim adına da ayrıca 1’er tane bağışta bulunduk.En azından Cansu’nun her yaşında,onun adına yaşı kadar fidan bağışında bulunmak niyetindeyim.(Yani 4 yaşında 4 tane,20 yaşında 20 tane gibi)İnşallah nice yaşlarında nasip olur bunu yapmak...Bu sertifikaların zarflarının köşesine puantiyeli kurdelelerimizle fiyonk yapıp yapıştırdık.

Hediyelerimizi bu poşetlerde misafirlerimize verdik.(Bu poşetleri de Çınarlı’daki malzemecilerden aldım,mavisini de Kemeraltı’ndan almış Yaman’ın baby shower partisinde kullanmıştım)
Masamız ve süslemelerin uygulanmış halinden bir kaç kare...
(ikramlara batırılan kürdanlara renkli boncuklar taktık)




İkram olarak;(tariflerini daha sonra paylaşmaya çalışıcam)(ikramlar annem,ben,Zümriye Teyze,Funda Abla ve Emine Abla ortak yapımı,)
Tuzlular;Renkli patates topları,makarna salatası,kıymalı ve peynirli su böreği(Sini'den),haşhaşlı çörek,zeytinyağlı biber dolması
Tatlılar;havuçlu top,kartopu,mozaik pasta,siyah-beyaz glazürle süslenmiş mini browni,
Pastamız ve 1 rakamlı kurabiyelerimiz MissPasta tarafından hazırlandı.Çok güzel ve lezzetliydiler.Pasta üzerindeki hayvanlar aslan ;Cansu’nun ilk tepki verdiği oyuncağının sarı kumaş aslan olmasından,horoz,kedi ve köpek ilk tanıştığı,seslerini taklit ettiği hayvanlar olmasından,kuzu ise benim onu çoğunlukla “kuzum”diye sevmemden dolayı seçildiler.Resimler buradan alındı.


1.yaşgününde Cansu hediyeleri topladığı gibi kuzenlerine(Handan,Gökçe,Zeynep)ufak hediyeler verdi.Yeğenim Handan'ın hediyesi burada (Handan'ın 1 Ekim'deki doğumgünü için)

Böylelikle İlk yaşımızı sevdiklerimizle ve Cansu'muzu sevenlerle beraber,güzel bir parti ile kutlamış olduk.Kızımızın ilk doğumgününü kutlamak için bizim misafirlerimizi çok güzel ağırlayan anne ve babama,bu güzel günümüzde bizimle olan Cansu severlere de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Allah güzel yavrumuza (ve herkesin yavrusuna da) sağlık,huzur,mutluluk,başarı,bereket,neşe dolu aileleri,sevdikleri ve sevenleriyle beraber nice yıllar yaşamayı nasip etsin..

Özel anları ve günleri kutlamayı,yaşamayı,paylaşmayı,güzel sürprizleri,mutlu etmeyi ve bunların verdiği heyecanı,keyfi çok seviyorum.Bu yüzden daha şimdiden Cansu'mun 2.doğumgününün,Yaman'ın diş buğdayının ve ilk doğumgünü kutlamasının,Handan'ın 8.yaşgününün hayallerini kurmaya başladım bile...(Cansu'nun diş buğdayı resimlerini hala bulamıyorum,bulur ya da temin edersem,diş buğdayı partimizi de yayınlıycam inşallah)

Hepberaber,hep güzel günler yaşamamız dileğiyle...



10 yorum:

  1. bloğu öğremnedeki hızın süper.
    tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.oluyordur umarım, daha bilmediğim/anlamadığım çok şey var ,not alıp biraz da onları çalışmam lazım...

      Sil
  2. çok güzel hazırlanmış bir parti olmuş.. yapanların ellerine sağlık..
    allah sağlıklı mutlu bir ömür versin küçük hanıma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.Emeği geçen herkes adına çok teşekkür ederim.Allah hepimizin kuzularına güzel ömürler nasip etsin inşallah...

      Sil
  3. hersey çok guzel gözukuyor..ellerınıze saglık..bır sorum olacaktı..fıdan hedıyenız çok guzel bir düşünce ve bende oğlumun doğum gununde yapacagım.. fotograflarda gördugum kartları ege orman vakfımı gönderıyor acaba? yanıtlarsanız sevınırım..sevgılerle..en kötü gününüz böyle olsun..nice yıllara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz ,çok teşekkür ederim.ben önce internetten ege orman vakfına ulaştım ,sertifika adedi çok olunca ben kendim Alsancak'taki ofislerine gittim,ofisteki bayan hazırladı sertifikaları.önce tel.ile görüşün belki hazırlayıp gönderirler.hepimizin günleri güzel,oğlunuzun yeni yaşı kutlu olsun
      sevgiler

      Sil
  4. Herşey harika olmuş, ne kadar özendiğiniz belli, ellerinize sağlık. Oğlumun doğum günü için araştırma yaparken süslemeleri parti perisinden almaya karar vermiştim, şimdi sizinkileri görünce doğru bir karar vermişim:)Fidan fikrine bayıldım, ne kadra ince düşünmüşsünüz:)Nice nice yaşları olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim...ne güzel tesadüf,ben çok memnun kaldım parti perisinden,yeğenimin doğumgünü için ablam da görüşecek..İlk yaşgününde fidan,ikincide de Koruncuk bağışı yapmıştık...tekrar çok teşekkürler,hepsinin sağlıklı,huzurlu ,mutlu nice yaşları olsun inşallah.Size de kolay gelsin şimdiden...

      Sil
  5. Canım çook özenmişsin,inan çok hoşuma gitti:)Bir de kız çocuğu partisine çok özendim:)Açık havada yapmanız da çok güzel olmuş:)Güzel bilgiler de veriyorsun,hep not ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) belli mi olur Ege'ye bir kızkardeş gelir belki :) faydalı olabiliyorsa ne mutlu bana...sevgiler...

      Sil