27 Eylül 2012 Perşembe

CANSU'NUN 2.YAŞ GÜNÜ PARTİSİ...



Kuzumun 2.yaşgününü gününde;17/09/2012 Pazartesi sevdiklerimizle kutladık.Çok güzel ve keyifli bir doğumgünü oldu.Allah sağlık,huzur,mutlulukla, hep beraber nice yaşlarını kutlamayı nasip etsin.
Hazırlık aşaması benim açımdan (işlerin ve günlerin yoğunluğundan)çok telaşlı ve yetiştirme kaygısıyla geçti.Kısaca nasıl hazırlandığımı,neler yaptığımı paylaşacak olursam;

Temamız;Yine çok net bir tema belirlemesem de pembe-beyaz renklerin ağırlıklı olduğu,deniz temalı bir doğumgünü partisi yaptık denilebilir.
Kutlama mekanı;Geçen sene 1.yaşgünümüzü anneannelerinin yazlığında kutlamıştık,ancak bu sene havalar daha erken serinlediği,(özellikle akşamları),okullar açılmış olduğu ve açıkçası gününde kutlamak istediğimiz için(zaten öncesindeki haftasonu İstanbul’da olduğumdan)İzmir’de kutlamaya karar verdik.Ancak apartmanın dış cephe tadilatı bitmediğinden evde de yapamayacağımız ortaya çıkınca evimize yakın,komşumuzun işlettiği kafede kutlamaya karar verdik.İyi ki de böyle karar vermişiz,mekan çok uygundu,otoparkı ve çocukların oyanayabileceği geniş bir alanı vardı.Sahibinin komşumuz olması da bizlere daha samimi bir ortam sağladı.

pastamız(fotoğraf misspastanın sitesinden alınmıştır)


masa genel görünüm...
Süslemeler;Cansu’nun 1.yaşgünündeki süslemeleri(“iyi ki doğdun Cansu”yazılı banner,”Cansu’nun doğumgününe hoşgeldiniz”yazılı kapı süsü,çiçekler,gülen yüzler vb.standart,yani 1 temalı değildi) kullandım.Bu süslemelere ek olarak ;2 rakamlı balonlar,2 rakamlı köpük pano kullandım.
balonlarımız...
Masa ve diğer düzenlemeler; biriktirdiğim mama kavanozlarını,geçen seneden farklı olarak bu sene masa süslemesinde kullandım.Mama kavanozlarının ağız kısmına çift taraflı bant yapıştırdım,üzerine de (yine geçen seneden kalan) pembe-beyaz ekoseli kumaştan uzun şeritler kesip banta yapıştırıp,fiyonkladım.(kumaş bantsız çok kaydığı için bant kullandım)Her kavanozun üzerine Cansu’nun 10 farklı resmini (stıcker olarak bastırtıp)yapıştırdım(doğumgünü için 10 farklı resim seçtim ve bu resimleri farklı yerlerde kullandım).Bu kavanozların içine annemin evde kullanmadığı ,renkli,şeffaf plastik deniz kabuğu,deniz yıldızı ve balıklardan 3-4 tane koyup,bir de pilli tealıghtlardan ekledim.Misafirler gelmeden,tealıghtlarını yakıp ,kavanozları dikdörtgen masanın ortasına,uzunlamasına sıraladım.
masa için hazırladığım kavanozlar...
Alışveriş yaptığım pasta malzemecesinden ,pembe-beyaz puantiyeli portatif,karton cup cake standı almıştım,masanın tam ortasına onu yerleştirdim.(Üzerine annemin yaptığı cocostar kurabiyeleri kağıt kek kalıplarına koyup,yerleştirdik)
cup cake standımız...
Meşrubat bardaklarının üzerine,düzenli alışveriş yaptığım çiçek deposundan eva süngerden yapılmış,kendinden yapışkanlı,pembe  2 rakamlarını yapıştırdım.Ikea’dan aldığım Fantastısk toz pembe peçetelerle de masayı tamamlamış olduk.
2 rakamlı bardak ve kavonozlara örnek..
İkramlar;Cafenin sahibi Azize abla’ya zeytinyağlı yaprak sarma,peynirli su böreği,etsiz çiğ köfte yaptırmıştım.Buna ek olarak annem cocostar kurabiye yaptı.
Pasta ve kurabiyelerimizi geçen seneki gibi Miss Pasta’ya yaptırdık.Pastamız 2 katlı,ananas-bademli, beyaz pandispanya ve beyaz çikolatayla hazırlanıp ,şeker hamuruyla süslendi.Aylin Hanım,Cansu,Handan(ablası/kuzeni)ve Pepee(pek seviyoruz bu aralar)kumsalda oynarken ki hallerini çalıştı.Kurabiyeler de pastaya uygun olarak,şeker hamuruyla,balıklar ve deniz kabuklarıyla süslendi,Cansu ve 2 rakamlı yazılarla hazırlandı.

pastamız(fotoğraf misspastanın sitesinden alınmıştır)

kurabiyelerimiz(fotoğraf misspastanın sitesinden alınmıştır)
İçecek olarak,çocuklara küçük kutu meyve suları ve süt,yetişkinlere ise gazlı içecekler,çay ve gecenin sonunda türk kahvesi ikram ettik.
Misafirlerimize Hediyelerimiz; gelen misafirlerimize,Cansu’nun 2 .yaşgünü hatırası olarak resimli kalemlik hediye etmek istedim.Kemeraltı ve kırtasiye toptncılarını didik didk ettim ama istediğim gibi bir şey bulamadım.Bu sefer internete daldım.İstediğim kalemlik promosyon firmalarınca 500 adet ve üzeri üretiliyormuş,20 adet gibi üretimlerde adet fiyatı yükseliyor ve baskı yapılmıyormuş.Tam ümidimi kesmiştim ki;Anadolu promosyon firmasında istediğim kalemliği yine görünce aradım.Ve sağolsunlar çok yardımcı oldular.İstediğim adette(25 tane),hem 10 farklı resmin tasarımını yaptılar,hem de bu resimlerin hepsini kullanmak üzere çift taraflı baskılarını çok uygun bir rakama yaptılar. Kendilerine tekrar teşekkür ederim(esnaflık,çözüm odaklılık,müşteri kazanımı dedikleri bu olsa gerek)
hediye kalemliklerimiz...

hediye kalemliklerimiz...
Bu sene de Cansu adına bağış yapmaya kararlıydım.Geçen seneden farklı olarak,bu sene hep çocuklar ve eğitimleri üzerine yoğunlaşmıştım.Bir çok vakıfla görüştüm ama gönlüm en çok Koruncuk’tan yana olunca,kararımı da vermiş oldum.Vakıftan Aydan Hanım,gerek ilgili prosedürler,gerekse misafirlerimiz adına düzenlenecek sertifikalar konusunda çok yardımcı oldu.Sertifikalara  aşağıdaki metni yazdırdım.
SN:………………………………….
Cansu’muzun 2.yaşını sevinçle kutlarken daha çok koruncuk hayata tutunabilsin diye,sizin adınıza da onlara el verdik.
Sevgiler

Aslında bu tür yapılan yardım/bağış vb.konuların gizli kalması gerektiğine inanırım hep ama,sertifika yaptırmamın da,burada da anlatmamın da en önemli nedeni ,duyurmak,hatırlatmak,unutturmamak…
Küçük misafirlerimize de, farklı çeşitlerde çocuk figürlü notluklar(not kıskaçları) ve balonlar aldım.
Yine internetten bulduğum beyaz Kraft(kağıt,baskısız)poşetlere(bunları İzmir’de hiçbir yerde bulamadım,onlarda kalemlikler gibi İstanbul’dan geldiler)bu sitede bulduğum “happy bırthday”yazılarını stıcker olarak bastırıp,kesip her iki tarafına yapıştırdım.
kağıt poşetlerimiz...
Her bir poşete;Cansu’nun bir resmini  ve teşekkür yazımızı iliştirip,bir kalemlik,isme(aileye) özel düzenlenmiş Koruncuk sertifikasını ekledim.Çocuklu ailelere not kıskaçları ve balonlar da ilave edildi.Cansu’ya gelen hediyelerimiz alıp,açtıktan sonra,biz de 2.yaşgünü hatıralarımızı misafirlerimizle paylaştık.
Bu arada çocuklar için cdye mini disco şarkılarını(otellerde çocuk animasyonlarında çalınan şarkılar) doldurtmuştum,gece boyunca arka fonda hep bu şarkılar çaldı.
Çocuklar masada annelerine pek rahat vermeyince,onlara ayrı bir masa ve servis açtık.Cansu’da ablalarının yanına oturdu.O an daha iyi anladım,kuzum hızla büyüyor…

bütün kızlar toplandık...
Allah’a çok şükür,2.yaşımızı da keyifle kutladık…Allah kuzumun(ve herkesin yavrusunun da )daha nice yaşlarını,sağlık,huzur,mutlulukla ,bir arada kutlamayı nasip etsin inşallah…
İşinize yararsa diye,benim faydalandığım firmaları ve linkleri de paylaşmak isterim;
Koruncuklara bağış için;Koruncuk Vakfı
Kalemlikler için;buraya
Kağıt poşetler için;buraya

1.yaşgünü partimiz için;buraya
Kafe;Simge Cafe –Basınsitesi/İzmir
Sevgiler…


13 yorum:

  1. tebrikler.herşey dört dörtlük gözüküyor.nice senelere

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler,hep beraber inşallah,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Cansu kuşunun yeni yaşı kutlu olsun.Herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşünüz,çok beğendim hele de koruncuklar ayrıntısı çoook anlamlıydı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çook teşekkürler.Allah hepsine güzel ömürler versin...Özel günleri seviyorum,elimden geldiğince de bir şeyler yapmaya çalışıyorum.tekrar teşekkürler,Sevgiler...

      Sil
  4. Öncelikle minik Cansu'nun yeni yaşını kutlarım , ömrü boyunca dilekleri gerçekleşsin sağlık ve mutlulukla geçsin günleri ..
    Sizleri de kutlarım.
    Cansu yaz başından beri epey büyümüş geldi bana :)
    Doğum günü için çok güzel hazırlanmışsınız, her detay düşünülmüş hepsi çok güzel ..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler...Hepimizin kuzularının güzel ömürleri olsun inşallah...Büyümüş değil mi?hele bir dillendi ki maşallah,nerdeyse oturup anne-kız sohbet edicez...
      Seviyorum böyle günleri,hazırlanırken telaşlanıp,yorulsam da çok keyif veriyor bana.tekrar teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  5. Selam:)
    Güzel Cansu nun doğum gününü kutluyor,sağlıklı güzel seneler diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,hoşgeldiniz...çok teşekkürler,güzel yavrularımızın güzel ömürleri olsun inşallah...sevgiler...

      Sil
  6. Dogum gunu kutlu olsun Cansu'nun daha nicelerini mutlu ve saglikli bir sekilde kutlarsiniz insallah. Dogum gunu parti hazirligi gercekten zor is. Siz de herseyi dusunmussunuz resimlerden belli. Benim oglumun 2. yas gunune 5 ay var daha ama simdiden heyecan basti:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,çok teşekkürler..Ben de sizin gibi,çok öncesinden telaşlanıyorum.Şimdiden size de kolay gelsin...sevgiler...

      Sil
  7. Canımmm çoook beğendim,iyi ki gördüm bu postunu:)Çift taraflı bantla kavanoza kurdela yapıştırma fikrine bayıldım,ben de kavaonozdan kalemlik yapıp kurdela dolamıştım,hiç sabit durmadı.Bardaklara yapıştırdığın 2 rakamı,poşetlerin,kalemliğin hepsine bayıldım,hatta kalemliği ben de düşündüm 2 yaş için:)Pastanız harika,renkleriniz de çok tatlı:)Nice yaşları olsun Cansu'nun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)çift taraflı bant çok işe yaradı.Kalemlik gerçekten çok güzel oldu,çok isime sindi(firmadan çok memnun kaldım)çook teşekkürler.Bütün çocuklarımızın nice sağlıklı,güzel yaşları olsun inşallah...sevgiler..

      Sil
  8. Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun. ufaklık baya büyümüştür artık :) gezinirken tesadüfen rastladım sayfaya, büyük bir keyifle okudum.. nice senelere sağlık ve mutlulukla inşallah..

    YanıtlaSil