9 Ekim 2013 Çarşamba

CANSU'NUN 3.YAŞ GÜNÜ PARTİSİ

Arkadaşlarına hazırladığımız hediye poşetleri

keçeden kesip-dikip hazırladığım kitap ayraçları

kız arkadaşlarının baloncukları

erkek arkadaşlarının baloncukları

baloncuk ve ayraçlarda kullanmak için hazırlattığım stıckerlar

puantiyeli keselerin içindekiler(hiç tarzım değil ama yaptım bir kere)

veliler umarım bana kızmamışlardır ...


hediyelerimizin tamamı(diş fırçası korumalığı ve rozet eklenmiş hali)





Tekrar merhaba,
Çok daha uzun zaman önce yazmayı planlamıştım ama geçerli nedenlerimden ötürü bugüne kaldık...
Bu sene doğumgünümüzü anaokulumuzda kutlamaya karar verdik.Sınıf arkadaşlarının çoğu okulda kutlama yaptığından Cansu'da çok istiyordu,bize de uyunca karar vermiş olduk.Son zamanlarda baleye ve Minnie Mouse artan ilgisi nedeniyle bu iki tema üzerinde yoğunlaştık.Kararı Cansu'ya bıraktık,o da Minnie Mouse tercih etti.

Temamızı belirlememiz üzerine pasta siparişimizi ve diğer ikramlıklar için doğumundan bu yana olduğu gibi yine MissPastam ile görüştük.Çikolata-fıstıklı tek katlı pasta,mini cup cake ve cake pops siparişlerimizi verdik.
Servis malzemeleri ve süslemeler için webden temamızın hazır ürünlerinden araştırma yaptım ,İzmir'de şubesi olan bir parti firmasından aldım.
Teyzesi de minnie tütü kostüm yaptırınca her şey tamamlanmış oldu.
Süsleme ve servis ürünlerinden minnie mouse temalı kağıt tabak,kağıt bardak,peçete,düz pembe çatal ,düz pembe masa örtüsü,happy birthday banner,pembe-beyaz puantiyeli balon,minnie mouse baskılı balon,davetiye,minnie mouse pinyata aldım.

Ayrıntı notlar vermek gerekirse;
*pinyata içini kendimiz hazırladık.Aslında yumuşak şekerleme,çikolata vb.ürünleri çocukların tüketmesi hiç hoşuma gitmiyor ama bir kereye mahsus hem hediyeler de ,hem de pinyata içinde kullanmam gerekince kendim almayı tercih ettim.En azından bildiğim markalar ve tazeliğinden emin olmak istedim.Pinyataya para şeklinde çikolata,mini paketli yumuşak şekerlemeler,tek lokmalık çikolata gofretler ve zıplayan toplar doldurduk.(Bizim minikler pinyatayı patlatamasalar da öğretmenlerinin yardımıyla içindekiler yere saçılınca oluşan görüntü bir harikaydı)
*Hazır süsleme ve servis ürünlerini araştırınca aynı ürünlerin fiyatlarının firmalar arasında az ya da çok farklılık gösterdiğini gördüm.Kargo ile de uğraşmak istemeyince İzmir'de bayiiliği olan üç firmadan birine karar verdim.Ürün sayısı artınca rakam toplamda fark ediyor.Bu nedenle fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm.Farklı zamanlarda farklı indirimleri olabiliyor.
*Baloncuk ve rozetleri erkek çocuklar için Mickey mouse,kız çocıuklar için minnie mouse olarak seçtim,
*aynı şekilde hazırında istediğim rengi bulamadığım minnie mouse figürünü elde kesip,fiyonkları ve erkeklere siyah,kızlara pembe püskül dikerek hazırladım.Üstlerine baskı firmasında hazırlattığım "Cansu 3 yaşında 17.09.2013" stıckerları da yapıştırınca tamamlanmış oldu.
*Balonlar için helyum gazı kullanılması gerekiyordu,şişirip getiriyorlar ama onun yerine balon çubuklarından almayı tercih ettim.
*hazır tema ürünlerinden kullanacaksanız masa örtüsünü düz renk almanızı öneririm,temaların masa örtüleri desenli olunca çok karışık duruyor.
*ayrıca çatal-kaşık-bıçak set yerine sadece çatal almanız çocuklu doğumgünleri için yeterli oluyor(ikramlarınıza göre değişiklik gösterir elbet)
Günlerdir hatta aylardır doğumgününü hevesle bekleyen kuzucuğu sabah bu heyecanla okuluna bıraktım.Sağolsun öğretmenleri her şeyi çok güzel hazırlamışlar.(Bahçede yapmayı planlamıştık ama bir gün öncesinde çok yağmur yağıp,bahçe ıslak olunca sınıfta yaptık)Saatinden önce okulumuzda babası,babaannesi,anneannesi ve dedesiyle buluştuk.Bizleri kutlama sınıfına aldılar.Hepsi birbirinden şeker,cıvıl cıvıl ,dünya tatlısı çocuklar,Allah hepsini korusun inşallah...

Yavrumun bizleri gördüğündeki heyecanı,bizim onu tütüsünün içinde minik bir prenses olmuş halini gördüğümüzdeki duygularımız anlatılmaz...

Arkadaşlarını bize,bizi arkadaşlarına tanıttı tek tek ,heyecanla ve gururla....  :)

Pastamız kesildi,sembolik hediyeleşmemiz yapıldı.Pinyata patlatıldı.Parti bitince bizlerle vedalaşıp sınıflarına gittiler...

Akşam okuldan almaya gittiğimde ,evlerine giden çocukların hepsinde balonlar ve hediye poşetleri vardı.Anne-babalarına "bak bak bu Cansu'nun annesi,hediyeleri o almış"konuşmaları vardı.Velilerimizden tekrar özür diliyorum abur-cuburlar için(tek huzursuzluğum bu oldu)

Güzel yavrum,3.yaşını doldurman bir dönüm noktası .Çocukluğa ciddi bir adım,abla olacağını da düşünürsek bir anda büyüyormuşsun gibi geliyor bana...

İnsan evladı için ne yazsa ,ne kadar yazsa yetmez ,az gelir...
İyi ki doğdun,iyi ki bizim yavrumuz oldun...Sağlık,huzur,mutluluk dolu nice güzel yılları neşe içinde hep beraber yaşamamız dileğiyle...

Seni çok ama çok seviyorum....



 

2 yorum:

  1. Cansu'nun yeni yaşı kutlu olsun.Demek Cansu okullu oldu maşaallah ona...Çok uzun aralar versenizde takipteyim siz daha sık yazın ama.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler.Hepsinin güzel günleri yılalrı olsun inşallah.Daha sık yazmaya çalışıcam inşallah,sevgiler ...

    YanıtlaSil